Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli HARAPAN....
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Khamis, 15 April 2010

KENYATAAN AKHBAR NURUL IZZAH ANWAR : Isu kanak-kanak maut tertelan berbola ikan

Saya amat sedih dengan berita kematian seorang kanak-kanak di Tampin kerana tertelan bebola ikan di Taman Asuhan Kanak-Kanak.

Saya menyambut baik saranan Presiden Persatuan Pengasuh Berdaftar Malaysia cawangan Negeri Sembilan yang menyeru agar kuota 1 Pengasuh kepada 3 orang kanak-kanak dipatuhi oleh semua pusat jagaan dan asuhan kanak-kanak.

Di samping itu, beliau turut mencadangkan agar kemahiran CPR diberikan kepada pengasuh agar dapat menangani kes kecemasan sebagaimana yang berlaku di Tampin pada masa hadapan.

Saya ingin menyeru kerajaan agar dalam menaiktaraf mutu perkhidmatan pendidikan awal kanak-kanak, memberikan keutamaan kepada aspek asas keselamatan dan kebajikan kanak-kanak sewaktu berada dalam jagaan pengasuh.

Selain memastikan kuota 3:1 yang dinyatakan di atas dipatuhi, kerajaan harus memantau dan menggalakkan pendaftaran taman asuhan dan pusat jagaan kanak-kanak agar isu keselamatan dan kesejahteraan anak-anak kita dapat ditangani dengan lebih pantas dan berkesan.

Sehubungan itu, saya berharap agar PERMATA serta badan kerajaan yang terlibat tidak sekadar memfokus kepada penjenamaan semula pendidikan awal kanak-kanak di Malaysia tetapi turut memberi perhatian kepada aspek kemahiran asas pengasuh terutamanya dalam bantuan kecemasan agar berupaya melindungi keselamatan kanak-kanak.

Dengan perbelanjaan tambahan sebanyak 2.1 billion yang baru diluluskan oleh kerajaan untuk Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, maka kerajaan tidak mempunyai sebarang alasan untuk menangani isu ini secara menyeluruh. Ini amat kritikal dan penting ke arah memastikan kejadian yang menyedihkan sepertimana yang berlaku di Tampin itu tidak akan berulang lagi.

Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai
15 April 2010

'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!

Tiada ulasan: