Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli PAS...
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selasa, 12 Januari 2010

Zamil... no aku dalam PKR ialah 039 - Saifuddin Nasution


ARIFFUDDIN ISHAK

PETALING JAYA: "Nombor ahli saya dalam PKR ialah 039... saya antara orang terawal menganggotai dan mengasaskan PKR," demikian tegas Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat yang baru, Saifuddin Nasution Ismail menyelar kenyataan pihak tertentu yang mempertikaikan status keaahliannya dalam parti itu.

Beliau berkata, tindakan mempersoalkan mengenai parti mana yang dianggotainya mungkin disebabkan perasaan cemburu pihak-pihak berkenaan mengenai pelantikan jawatannya sekarang.

"Mungkin mereka tak puas hati, tak tahulah saya macam mana isu remeh macam ni boleh timbul.

"Kalau saya bukan ahli PKR, macam mana saya boleh pegang jawatan dalam parti... tidakkah pelik jadinya," katanya kepada mStar Online di sini hari ini.

Saifuddin berkata demikian sebagai mengulas laporan sebuah akhbar hari ini yang menyiarkan mengenai persoalan segelintir pemimpin PKR dan PAS mengenai kedudukannya berikutan pengumuman jawatan sebagai Setiausaha Agung baru dalam PKR.

Ini kerana menurut laporan berkenaan, Ahli Parlimen Machang itu menjadi ahli PAS Kawasan Pokok Sena, Kedah pada Januari 2007 dan tidak pernah mengumumkan keluar parti tersebut.

Malah bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kedah, Zamil Ibrahim turut dilaporkan mendakwa, sehingga kini Saifuddin tidak pernah mengumumkan keluar daripada PAS walaupun selepas dilantik sebagai Pengarah Strategi PKR pada konvensyen parti itu di Seremban pada Mei 2007.

Bagaimanapun Saifuddin berkata fakta yang mengatakan beliau mendaftar sebagai ahli PAS kawasan Pokok Sena pada tahun 2007 adalah salah.

"Fakta itu salah, memang saya pernah jadi ahli PAS di sana, tapi bukan pada 2007.

"Sebaliknya saya jadi ahli PAS di situ sekitar 80an iaitu semasa saya masih belajar di universiti," katanya.

Jelasnya, beliau telah lama keluar daripada PAS malah pernah menyertai Umno sebelum menjadi generasi pertama yang menubuhkan PKR pada tahun 1999.

"Selepas keluar PAS, saya masuk Umno, lepas itu saya bersama-sama pemimpin lain tubuhkan PKR.

"Nombor ahli saya dalam PKR ialah 039... saya antara orang terawal menganggotai PKR," katanya.

Pada tahun 1997, beliau pernah dilantik menjadi Setiausaha Pergerakan Pemuda Umno di bawah pimpinan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Saifuddin memegang jawatan itu sehinggalah reformasi meletus dan Ahmad Zahid melepaskan jawatan Ketua Pemuda Umno.

Pelantikannya sebagai Setiausaha Agung PKR akan berkuatkuasa pada 1 Februari depan bagi menggantikan Datuk Salehuddin Hashim yang mengumumkan peletakan jawatannya baru-baru ini.

'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’

™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

saifudin ni jenis tak de telor, di machang tu apa yang saifudin buat. kalau balik kawasan pun konkek bini je lah, kerja nya. ye lah bini orang machang