Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli PAS...
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Khamis, 11 Mac 2010

Kerajaan perlu tarik balik Rang Undang-Undang GST

Kenyataan yang dibuat oleh Persekutuan Pekilang Pekilang Malaysia (FMM) meminta kerajaan menangguhkan GST adalah bertepatan dengan keputusan yang dibuat oleh sidang meja bulat berkenaan isu GST yang dianjurkan oleh Lajnah Pengguna PAS Pusat yang disertai oleh pelbagai pihak yang turut membuat keputusan meminta kerajaan menangguh bacaan kedua rang undang undang GST diParlimen pada sidang yang akan bermula 15 Mac ini.

Dato' Mahfuz Omar, Naib Presiden PAS

Penangguhan bacaan kedua ini bermakna kerajaan perlu menarik balik rang undang undang tersebut. Tuntutan FMM itu juga bolih disifatkan sebagai undi tidak percaya masyarakat perniagaan terhadap kerajaan BN pimpinan Najib.

Jika masyarakat perniagaan menolak GST sudah tentu masyarakat pengguna juga menolak GST.Ini bermakna kerajaan BN sedang menghadapi krisis kepercayaan rakyat terhadapnya.

Pandangan PAS dan FMM adalah jelas iaitu kerajaan perlu mengutamakan pengurusan kewangan negara yang amanah dan cekap serta menghentikan ketirisan kewangan negara samaada melalui rasuah mahupun pemberian subsidi kepada IPP, syarikat konsesi lebuhraya dan lain lain.

Kerajaan juga perlu mengurangkan perbelanjaan projek pembanggunan melalui sistem tender terbuka serta menggandakan pendapatan kerajaan melalui tawaran tender terbuka AP motokar.kerajaan hendaklah terlebih dahulu memastikan pencapaian pendapatan yang lebih tinggi dikalangan rakyat Malaysia.

Kerajaan tidak bolih hanya menjadikan alasan negara didunia sudah pun beralih kepada GST maka Malaysia perlu mengikutinya adalah terlalu dangkal .Sedangkan perlaksanaan GST dinegara lain setelah pendapatan rakyat negara mereka berada pada paras yang melayakkan mereka membayar cukai pendapatan.

Berlainan diMalaysia dari 12 juta pekerja hanya 15 peratus sahaja yang mencapai kadar pendapatan yang melayakkan mereka untuk dikenakan cukai pendapatan atau pun dari 28 juta penduduk Malaysia hanya 6.4 peratus sahaja yang perlu membayar cukai sedangkan 93.6 peratus pendapatan mereka tak sampai pada paras yang memerlukan membayar cukai pendapatan. Ini bemakna jika GST dilaksanakan 93.6 peratus rakyat yang berpendapatan tidak layak dicukai akan dicukaikan dibawah GST.

Olih itu saya menuntut kerajaan pada 16 mac ini akan membawa usul di sidang Parlimen untuk menarik balik rang undang undang GST.

Dato’Mahfuz Omar
Naib Presiden PAS merangkap Ahli Parlimen Pokok Sena.
10 march 2010


'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Biasalah Umno Yang rakyat suruh buat tak mau, yang rakyat tak suka itu la yang dia nak buat. degil betul..

Tanpa Nama berkata...

Ni masalah pemimpin UMNO, suka pikir pakai kepala bawah.