Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli HARAPAN....
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Khamis, 8 April 2010

BN sila selesai masalah di SJKT Bukit Darah dulu.. Baru la cakap pasai sekolah kat Hulu Selangor

KUALA LUMPUR, 8 April: PAS mendesak Kementerian Pelajaran yang diterajui Tan Sri Muhyiddin Yassin menyelesaikan masalah sekolah SJKT Bukit Darah, Sungai Buloh terlebih dahulu sebelum menabur janji di kawasan Parlimen Hulu Selangor.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad (gambar) berkata, sekolah yang begitu dhaif dengan bumbung bocor dan struktur bangunan yang merbahaya kepada pelajar perlu diselesaikan segera pihak kementerian.

Menurut laporan media versi internet pada 6 April lepas, Guru Besar SJKT Bukit Darah, A. Rajendra Devi berkata dia mula mengenalpasti keadaan itu sejak memulakan tugas di situ pada tahun 2006.

Menurutnya, keadaan itu bukan sahaja dihadapi murid-murid tetapi juga guru-guru kerana setiap kali musim hujan begitu membimbangkan.

Beliau mengakui agak terkejut dengan maklum balas yang diterima bahawa peruntukan RM150,000 untuk sekolah berkenaan telah habis digunakan.

“ Apakah pihak kerajaan Umno/BN akan memperbaiki apabila ada pilihan raya kecil sahaja?” tanya Idris dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya, pemimpin Umno menjadi buta mata apabila tidak ada pilhan raya kecil tetapi celik hanya apabila ada pilihan raya, malah ada bangunan sampai berkali-kali dirasmi sempena kempen pilhan raya.

Justeru, beliau mengharapkan pemimpin Umno jangan menambahkan senarai janji yang bakal tidak ditunaikan kepada rakyat dalam setiap kali pilihan raya kecil.

Tambahnya, walaupun peruntukan sudah diluluskan sebanyak RM150 ribu di SRKT itu, namun tidak ada apa-apa perubahan fizikal yang dibuat.

PAS, katanya meminta supaya satu siasatan mesti dibuat untuk menyiasat perkara itu dan pihak SPRM mesti bertindak untuk menyiasat laporan mengenai peruntukan wang sudah diluluskan tetapi projek tidak berjalan dan wang sudah habis.

“PAS menasihat pemimpin Umno/BN usahlah berjanji banyak sangat dalam pilihanraya kecil Parlimen Hulu Selangor ini. Jangan menambahkan senarai pembohongan dan janji kosong dalam setiap kali pilihan raya,” ujarnya.

Katanya, kalau SJKT yang sudah lama pun tidak terbela bagaimana pula Muhyiddin boleh berjanji untuk mendirikan empat sekolah baru di kawasan Parlimen Hulu Selangor.

Beliau juga mengharapkan semua pengundi di Parlimen Hulu Selangor sekali lagi bangkit menolak calon BN, supaya tercatat lagi satu sejarah keberanian pengundi di kawasan itu yang akan menjadi guru politik di negara ini.

“Melalui bahasa undi sahaja pemimpin yang rakus ini boleh faham, mereka tidak faham dengan undang-undang, tidak faham dengan dialog ilmiah, tidak faham dengan teguran di parlimen tetapi akan faham dengan bahasa undi,” ujarnya.


'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!

Tiada ulasan: