Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli HARAPAN....
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Selasa, 22 Jun 2010

Tian hormati keputusan hakimKUALA LUMPUR, 21 Jun: Ahli Parlimen Batu, Tian Chua berkata, beliau menghormati keputusan Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Ghazali Cha yang mengekalkan kedudukannya sebagai Ahli Parlimen Batu berikutan denda RM2,000 yang dikenakan ke atasnya.

Menurutnya, keputusan hakim itu jelas, termasuk menyatakan pilihan raya kecil tidak perlu diadakan.

"Saya bukan peguam untuk membuat tafsiran, keputusan hakim pada saya sangat jelas.

"Seperti kata hakim, sesiapa tidak bersetuju, boleh cabar di Mahkamah Rayuan dan mempertikaikan," katanya ketika ditemui di parlimen hari ini.

Dalam pada itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz, berkata parlimen tidak perlu memutuskan status Tian.

Hakim, katanya adalah yang paling berhak untuk mengintepretasi undang-undang dan sebarang keputusan hakim perlu dihormati.

Sementara itu, beliau menggesa Menteri Penerangan, Kebudayaan dan Warisan, Datuk Seri Utama Rais Yatim supaya memulihara kembali kebebasan media di tanah air.

Beliau membuat gesaan demikian kerana beberapa wartawan dari media arus perdana dihalang dari melaporkan sesuatu berita yang dianggap menggugat kepentingan Umno BN.

Baginya, gesaan tersebut adalah wajar berdasarkan insiden yang menimpa Joshua Wong, Penerbit Buletin dan Isu Semasa NTV7.

Pengarah Strategik PKR itu mendakwa bahawa wartawan terbabit diminta supaya meninggalkan NTV7 disebabkan campur tangan tidak langsung Jabatan Perdana Menteri (JPM) dan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor sendiri.

Dakwanya lagi, wartawan terbabit sebelum itu turut dilarang dari membincangkan isu politik serta menjemput panelis dari kalangan pembangkang untuk berbincang tentang Pilihan Raya Kecil Hulu Selangor.

Selain Joshua, beliau berkata, Penerbit TV2 Chau Z Lam turut dihalang menyiarkan rancangan Galeri Mandarin Nasional kerana dokumentari itu mendedahkan tentang realiti kesengsaraan rakyat pribumi Sarawak disebabkan pembinaan Empangan Bakun pada pilihan raya kecil Sibu.

Dakwanya lagi, kerajaan takut pengundi akan terpengaruh dengan dokumentari itu.

Katanya lagi, dakwaan tersebut bukan dibuat secara tidak berasas sebaliknya Ketua Pengarah Bilik Berita, Jumat Engsong sebelum ini pernah mengakui insiden yang menimpa Chau.

Disebabkan keberanian wartawan TV2 itu, beliau berkata, Chau telah menerima surat penamatan perkhidmatan.

Sehubungan itu, beliau meminta Rais menjelaskan sejauh mana kementerian komited menghormati profesionalisme wartawan, khususnya yang berkhidmat dalam media arus perdana.

'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!


Tiada ulasan: