Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli HARAPAN....
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sabtu, 10 Julai 2010

Chegu Bard ditahan Polis lagi


SHAH ALAM 10 Julai - Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Badrul Hisham Shaharin di tahan pihak polis dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seremban 2 untuk diambil keterangan berhubung dakwaan menghina institusi raja.

Beliau ditahan ketika ingin mempengerusi mesyuarat KEADILAN Cabang Rembau di Pejabat KEADILAN Negeri Sembilan di Jalan Rahang pada pukul 9.00 malam tadi.

Kira-kira 15 anggota polis sudah berada di sekitar kawasan pejabat tersebut sebelum ketibaan beliau di pejabat tersebut.

Menurut seorang ahli KEADILAN yang dikenali sebagai Yasir, Badrul Hisham aka CheGuBard di tahan oleh pihak polis sebaik sahaja tiba dan terus di bawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Seremban 2 untuk diambil keterangan.

Walau bagaimanapun beliau dibebaskan tidak berapa lama kemudian di bawa semula ke IPD yang sama untuk diambil keterangan buat kali kedua. Beliau akhirnya dibebaskan dengan jaminan polis.

Polis juga turut mengeledah rumah beliau di Bukit Chedang, Seremban namun tidak menjumpai apa-apa bukti yang boleh dijadikan bahan kes, tetapi pihak polis tetap merakam gambar di kawasan bilik dan perkarangan rumahnya.

Yasir juga memberitahu, CheGuBard di tahan ekoran satu laporan polis yang dibuat oleh saudara terdekat Menteri Besar Negeri Sembilan yang juga merupakan anggota Pergerakan Pemuda Umno berkaitan satu artikel yang ditulis oleh beliau dalam blognya bertajuk "Warkah Terbuka Kepada DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong : 'Hepi Besday, Sir!' bertarikh 10 Jun 2010.

Artikel tersebut menyentuh mengenai peranan institusi raja dan tanggungjawab terhadap rakyat.

"Intai dan pelajarilah institusi beraja dibanyak negara bagaimana peranan dimainkan. Ada yang sudah umpama muzium dan alat keraian seperti kebanyakan negara Eropah termasuk England tetapi ada juga yang terus kekal dihormati seperti di Thailand.

"Mainkanlah peranan sewajarnya di tengah masyarakat yang makin kalut dan kusut. Tuanku sewajarnya jangan takut gunakan kuasa demi kepentingan rakyat. Janganlah hendaknya ada sedikit rasa gusar terhadap rejim penguasa.

"Dalam perkara Islam dan Melayu setakat ini CheGuBard dan SAMM bersetuju peranan terus dimainkan oleh Raja Melayu sebagai ketua agama dan adat istiadat Melayu. Namun khuatir juga sejak kebelakangan ini banyak sangat penggunaan nama istana diselewengkan dalam perkara ini. Mutakhir ini, malah banyak 'kenyataan' dan 'titah' juga mula diselewengkan," CheGuBard menulis dalam artikel itu.

Sebelum ini CheGuBard juga mengarang sebuah buku mengenai pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu berjudul "Disebalik Misteri Pembunuhan Alrtantuya" serta tulisan dalam blog bertajuk "Singapura Mengugut Malaysia Melalui Rahsia Pemimpin Utama?"

'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!


Tiada ulasan: