Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli PAS...
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Rabu, 5 Januari 2011

CADANGAN PINDAAN UNDANG-UNDANG TUBUH NEGERI SELANGOR 1959 AKAN DIBUAT SECARA TERTIB


SHAH ALAM: Kenyataan bahawa DYMM Sultan Selangor mempunyai kuasa eksekutif dalam pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri hanyalah pandangan peribadi Setiausaha Sulit DYMM Sultan Selangor, Dato’ Mohamad Munir Bani.


YAB Menteri Besar, Tan Sri Dato’ Seri Abdul Khalid Ibrahim, berkata pindaan Perlembagaan pada 1993 secara jelas telah menghapuskan kuasa Sultan dalam pelantikan tiga pegawai eksekutif.


“Sebelum 1993 (sebelum Perlembagaan dipinda), dinyatakan dengan jelas bidang kuasa Sultan dalam pelantikan pegawai eksekutif,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di sini.


YAB Menteri Besar berkata, cadangan meminda Undang-undang Tubuh Negeri Selangor 1959 akan mengembalikan kuasa kepada Sultan untuk melantik Setiausaha Kerajaan Negeri, Pegawai Kewangan dan Penasihat Undang-undang Negeri.


“Saya yakin DYMM Sultan memahami situasi yang berlaku selepas 1993 dan keadaan yang berlaku sekarang,” katanya.


Beliau berkata, Penasihat Undang-undang Negeri telah diminta melihat cadangan pindaan ini. Selain itu, Kerajaam negeri melantik dua pakar undang-undang, Prof Dr Aziz Bari dan Dato’ Param Cumaraswamy untuk memberi nasihat dan pandangan.


YAB Menteri Besar, cadangan pindaan ini akan dibuat dengan tertib dan akan dimaklumkan kepada DYMM Sultan Selangor sebelum dibentangkan pada sidang Dewan Negeri Selangor (DNS) yang dijangka diadakan dalam tempoh terdekat.


Tan Sri Dato’ Seri Abdul Khalid Ibrahim, berkata mesyuarat MMKN hari ini bersetuju menyerahkan usul untuk mengadakan sidang DNS dan surat mengenai perkara itu telah dihantar kepada Speaker DNS, Dato’ Teng Chang Khim.


Dikeluarkan oleh:

SEKRETARIAT AKHBAR

PEJABAT DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR


'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!


1 ulasan:

malaysiandotcom berkata...

Pengumuman...~~~~!!!!
Kepada pengunjung2 blog wa,dan blogger2 yang meng link kan blog wa yang dahulunya ketuapolis.blogspot.com,kini telah bertukar kepada URL (http://malaysiandotcom.blogspot.com) mohon kerjesama lu all blogger kasi ejas sikit ok la.tq