Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Pilihan Tepat Demi Masa Depan Semua

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433

Selamat Tahun Baru Ma'al Hijrah 1433
Selamat menyambut kedatangan tahun baru 1433 Hijrah kepada semua umat islam di muka bumi ini......

Cara buat duit dengan mudah.....

Cara buat duit dengan mudah.....
sila klik gambar untuk memperolehi pendapatan yang lumayan

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)
ahli UMNO menyamar ahli HARAPAN....
UMNO dah kehabisan modal....
go to UMNO

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Rabu, 13 Januari 2010

Mana Laporan Audit Kewangan YBK? - Nik NazmiPemantauan yang dilakukan Kerajaan Negeri menunjukkan yang YBK tidak pernah mengeluarkan laporan audit berkenaan akaun kewangan dan urusan pentadbiran selama lima tahun ini.
"Kerajaan Negeri bersedia memberi peruntukan supaya laporan audit dapat dibuat dengan segera memandangkan harta dan bantuan kewangan bernilai ratusan juta ringgit telah diberikan kepada YBK," tegas Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor, Nik Nazmi Nik Ahmad dalam kenyataan medianya kepada Era Pakatan.
Menurut beliau, perkara ini tidak pernah dibangkitkan kerana pentadbiran dahulu dibawah Kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak memberi memberi keutamaan kepada ketelusan sehingga terdapat aduan yang mengatakan program YBK berbaur kepentingan politik dan tidak berlandaskan keperluan atau kemiskinan.
"Kerajaan Negeri berharap semua badan bukan kerajaan (NGO) menyokong usaha ini bagi memastikan YBK menjalankan programnya dengan lebih telus dan bertanggungjawab supaya program yang rencanakan boleh memberi manfaat kepada golongan miskin," jelas Nik Nazmi.
Nik Nazmi berkata, Kerajaan Pakatan Rakyat kini juga sedang berusaha supaya program membasmi kemiskinan oleh YBK dijalankan dengan baik agar ianya dapat memberi manfaat kepada semua orang tanpa mengira kaum, agama atau sentimen politik.
"Atas sebab itulah pada 20 Oktober lalu, Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri telah membuat keputusan untuk melantik Menteri Besar Selangor sebagai pengerusi YBK sementara Exco Kebajikan sebagai anggota lembaga.
"Kami tidak menolak kemungkinan perkara ini dibangkitkan sekarang kerana sesetengah pihak yang berkepentingan khuatir pengambilalihan ini akan merugikan mereka. Walaubagaimanapun, Kerajaan Negeri tetap dengan pendirian supaya nasib semua rakyat miskin akan terbela," tegas Nik Nazmi lagi.

KUALA LUMPUR : Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) diminta membuat laporan audit yang merincikan aliran kewangan dan pentadbiran harta yang telah disalurkan dalam menjalankan program membasmi kemiskinan sebelum ini.

Pemantauan yang dilakukan kerajaan Negeri menunjukkan yang YBK tidak pernah mengeluarkan laporan audit berkenaan akaun kewangan dan urusan pentadbirannya dalam lima tahun belakangan ini.

"Kerajaan negeri bersedia memberi peruntukan supaya laporan audit dapat dibuat segera memandangkan harta dan bantuan kewangan bernilai ratusan juta ringgit telah diberikan kepada YBK," kata Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor, Nik Nazmi Nik Ahmad dalam kenyataan medianya di sini, hari ini.

Tambah beliau, perkara ini tidak pernah dibangkitkan sebelum ini, kerana pentadbiran kerajaan Barisan Nasional (BN) dahulu tidak memberi keutamaan kepada hal-hal ketelusan sehingga terdapat aduan yang menyatakan bahawa program anjuran YBK ada kaitan dengan kepentingan politik sekali gus ia tidak berlandaskan keperluan atau membela kemiskinan.

"Kerajaan negeri berharap semua badan bukan kerajaan (NGO) menyokong usaha ini bagi memastikan YBK menjalankan programnya dengan lebih telus dan bertanggungjawab supaya program yang direncanakan boleh memberi manfaat kepada golongan miskin," kata Nik Nazmi.

Beliau berkata, kerajaan Pakatan Rakyat kini sedang berusaha agar program membasmi kemiskinan YBK dapat dijalankan dengan baik agar ia dapat memberi manfaat kepada semua pihak tanpa mengira kaum, agama atau sentimen politik.

"Atas sebab itulah pada 20 Oktober lalu, Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri telah membuat keputusan untuk melantik Menteri Besar Selangor sebagai pengerusi YBK, sementara Exco Kebajikan sebagai anggota lembaga.

"Kami tidak menolak kemungkinan perkara ini dibangkitkan sekarang, kerana sesetengah pihak yang berkepentingan khuatir pengambilalihan ini akan merugikan mereka. Bagaimanapun, kerajaan negeri tetap dengan pendiriannya yang mahu nasib semua rakyat miskin terbela," kata Nik Nazmi lagi.Oleh Roziyah Mahamad/erapakatan

UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’

™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!


Tiada ulasan: