Langkau ke kandungan utama

UMNO TERKANTOI BILA BERHADAPAN NGA KOR MING


Khairy Jamaluddin mahukan PAS mengeluarkan kenyataan berhubung "kontroversi" Nga Kor Ming. Katanya, PAS perlu menyatakan pendirian berkaitan isu tersebut demi kepentingan Islam dan ummah.

Pada aku, kenyataan Khairy Jamaluddin adalah satu kenyataan yang pra matang sifatnya kerana beliau bercakap berdasarkan apa yang didengar dan bukannya berdasarkan apa yang dimaksudkan.

Nga Kor Ming mahu tahu kenapa terdapat perbezaan yang ketara pada angka peruntukan tersebut dan jika boleh beliau mahukan peruntukan kepada rumah ibadat bukan Islam ditambah. Itu sahaja.

Beliau tidak mempertikaikan peruntukan yang telah diberikan kepada masjid. Bukan itu yan beliau maksud. Yang memutarbelitkan fakta adalah media lidah bercabang milik UMNO yang seantero dunia tahu juara temberang.

Menyoal dan mempersoalkan adalah dua perkara yang kontar sama sekali. Menyoal ertinya ingin tahu manakala mempersoal pula membawa erti mempertikaikan. Ini yang mahu dimanipulasi oleh Khairy Jamaluddin dan UMNO.

PAS tidak bersuara tetapi pimpinan PAS ramai yang telah bersuara atas kapasiti peribadi dalam soal "kontroversi" Nga Kor Ming. Majoritinya memahami maksud yang ingin disampaikan oleh Nga Kor Ming kecuali Nasharuddin Mat Isa.

Soal "salah pandang" bukan Islam kepada Islam ini adalah akibat daripada kerja buat UMNO selama 50 tahun yang tidak pernah memberikan kefahaman jelas berkaitan Islam kepada bukan Islam.

Dan, hari ini bukan Islam semakin tahu hak mereka dijamin oleh Islam setelah mereka duduk semeja dengan PAS. Mereka tahu apa yang mereka boleh minta dan apa yang mereka tidak boleh minta.

Cuma, dalam soal ini, semakin jelas jahilnya UMNO sehinggakan DAP mampu memahami hak hak bukan Islam di dalam pentadbiran Islam melebihi UMNO sendiri.

DAP menyoal atas perkara yang membolehkan UMNO dipersoal. Menyoal berkaitan Islam di Malaysia membawa erti mempersoalkan keIslaman UMNO.

Mudah, kan?

sumber dari sini


'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’

™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Forum Jelajah 10 Kota: Anwar On Trial - In the Face of Injustice, 15/1 Jumaat, 8mlm @ Masyarakat Penyayang Penang

Kes Datuk Seri Anwar sekali lagi mencabar keadilan Institusi Kehakiman Negara kita. Walaupun, terdapat banyak bukti Saiful Bukhari Azlan tidak diliwat oleh doktor, DSAI masih dihadap ke makhamah. Sementara itu, kes Qazaf terhadap Saiful pula diperlewatkan. Adakah semua ini berunsurkan politik? Forum ini akan membincangkan kes DSAI 1998 dan implikasinya terhadap kes DSAI 2010. Forum Jelajah 10 Kota: Anwar On Trial - In the Face of Injustice. Tarikh: 15hb Januari, 2010 (Jumaat) Masa: 9mlm Tempat: Kompleks Masyarakat Penyayang Pulau Pinang, (Sebelah rumah Governor) Panelis: 1. YB Sim Tze Tzin (Setiausaha Politik DSAI) 2. YB Yusmadi Yusoff (Peguam) 3. Azmi Abdul Hamid (President Teras) Pengerusi: YB Jason Ong Khan Lee Dianjur oleh Biro Komunikasi Parti Keadilan Pulau Pinang bersama Anwar Ibrahim Club Percuma! Semua Dijemput. http://www.anwaribrahimclub. com/land/10kota/ Minta Sebarkan melalui Email, Blog, Facebook dan Twitter. Dear friends, Datuk Seri Anwar Ibrahim Sodomy Trial II

Banjir Kilat Di Sg Dua

Hujan yang turun dengan lebat pagi tadi telah menyebabkan beberapa kawasan di sekitar Pulau Pinang telah mengalami banjir kilat termasuk di Sg Dua berhampiran USM. Beberapa kenderaan juga telah ditengelami air yang telah naik secara mendadak dari limpahan air dari tasik USM Sebentar Lagi YB Raveen Adun Batu Uban dan YB Sim Adun Pantai Jerjak yang juga Ketua Cabang Keadilan Bayan Baru serta pegawai dari MPPP dan JPS akan melakukan lawatan ke kawasan yang terlibat.

KEJADIAN KAD PENGENALAN DIGUNAKAN OLEH PENGUNDI HANTU DI SELURUH MALAYSIA

Mulai hari ini, #siasatpru13 akan mula menampilkan bukti-bukti yang mengesahkan bahawa Pilihanraya Umum ke-13 dicemari dengan penipuan dan penyelewengan terancang yang berleluasa di seluruh negara. Setiap minggu, #siasatpru13 akan mengadakan 2-3 sidang media untuk membawa bukti ini kepada rakyat. Selain dari bukti-bukti yang ditunjukkan, #siasatpru13 juga akan membawa saksi-saksi terbabit untuk menampil memberikan keterangan. Penyelewengan yang paling berleluasa adalah kehadiran pengundi hantu yang berpunca dari daftar pengundi yang tidak bersih. Perkara ini membayangkan kelemahan dan mungkin keterlibatan dua badan yang bertanggungjawab, iaitu Suruhanjaya Pilihanraya dan Jabatan Pendaftaran Negara. Kehadiran pengundi hantu membawa impak yang besar yang meruntuhkan keyakinan rakyat kepada integrity keputusan PRU13. Apabila pengundi hantu wujud, segala keputusan – dari undi majoriti, peratusan keluar mengundi, pola pengundian mengikut saluran dan la