Langkau ke kandungan utama

Bukti KEADILAN bela Melayu Pulau Pinang


KUALA LUMPUR: Pengagihan projek melibatkan 70 peratus kontraktor Melayu di Pulau Pinang membuktikan KEADILAN mampu membela mereka walaupun di negeri yang ditadbir parti gabungannya dalam Pakatan Rakyat iaitu DAP.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pantai Jerejak, Sim Tze Tzin berkata, ia juga membuktikan kontraktor Melayu mampu oleh bersaing tanpa kabel Umno.

Beliau berkata, dakwaan pihak tertentu kononnya orang Melayu disisih dari pentadbiran kerajaan Pulau Pinang dari memperoleh projek, hanya digembar-gembur kontraktor Umno.

“Dahulu, apabila kontraktor mendapat kontrak tertentu, Umno perlu membalas budi kepada banyak pihak. Akibatnya, kerajaan negeri pada masa itu membayar harga yang tinggi kepada kontraktor berkenaan.

“Sekarang, tender terbuka kerajaan negeri menyebabkan golongan seperti ini tidak mampu bersaing tanpa kabel di pasaran terbuka,” katanya kepada Keadilan Daily.

Semalam, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyatakan kontraktor Melayu di Pulau Pinang mendapat lebih 70 peratus bidaan projek dan kontrak yang ditawar kerajaan negeri sejak Pakatan Rakyat memerintah.

Tze Tzin berkata, amalan tender terbuka membawa keuntungan kepada rakyat berikutan wang mereka diurus kerajaan negeri dengan lebih cekap.

“Hanya kontraktor yang menawarkan harga yang benar-benar kompetitif, dan boleh menghasilkan kerja yang memenuhi kualiti sahaja akan dianugerahkan kontrak,” katanya.

Mengulas tohmahan kerajaan Pulau Pinang sebagai anti-Melayu, beliau berkata, perangkaan pembahagian kontrak itu membuktikan dakwaan itu tidak benar dan bermotif politik sempit


'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!

Ulasan

Perjuangan PAS lebih bermaruah tanpa PKR dan DAP.
Keujudan PAS dalam PR hanya sebagai Babi tunggangan sahaja.
Tak percaya? Tanyalah sama Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang.

Catatan popular daripada blog ini

Forum Jelajah 10 Kota: Anwar On Trial - In the Face of Injustice, 15/1 Jumaat, 8mlm @ Masyarakat Penyayang Penang

Kes Datuk Seri Anwar sekali lagi mencabar keadilan Institusi Kehakiman Negara kita. Walaupun, terdapat banyak bukti Saiful Bukhari Azlan tidak diliwat oleh doktor, DSAI masih dihadap ke makhamah. Sementara itu, kes Qazaf terhadap Saiful pula diperlewatkan. Adakah semua ini berunsurkan politik? Forum ini akan membincangkan kes DSAI 1998 dan implikasinya terhadap kes DSAI 2010. Forum Jelajah 10 Kota: Anwar On Trial - In the Face of Injustice. Tarikh: 15hb Januari, 2010 (Jumaat) Masa: 9mlm Tempat: Kompleks Masyarakat Penyayang Pulau Pinang, (Sebelah rumah Governor) Panelis: 1. YB Sim Tze Tzin (Setiausaha Politik DSAI) 2. YB Yusmadi Yusoff (Peguam) 3. Azmi Abdul Hamid (President Teras) Pengerusi: YB Jason Ong Khan Lee Dianjur oleh Biro Komunikasi Parti Keadilan Pulau Pinang bersama Anwar Ibrahim Club Percuma! Semua Dijemput. http://www.anwaribrahimclub. com/land/10kota/ Minta Sebarkan melalui Email, Blog, Facebook dan Twitter. Dear friends, Datuk Seri Anwar Ibrahim Sodomy Trial II

Banjir Kilat Di Sg Dua

Hujan yang turun dengan lebat pagi tadi telah menyebabkan beberapa kawasan di sekitar Pulau Pinang telah mengalami banjir kilat termasuk di Sg Dua berhampiran USM. Beberapa kenderaan juga telah ditengelami air yang telah naik secara mendadak dari limpahan air dari tasik USM Sebentar Lagi YB Raveen Adun Batu Uban dan YB Sim Adun Pantai Jerjak yang juga Ketua Cabang Keadilan Bayan Baru serta pegawai dari MPPP dan JPS akan melakukan lawatan ke kawasan yang terlibat.

KEJADIAN KAD PENGENALAN DIGUNAKAN OLEH PENGUNDI HANTU DI SELURUH MALAYSIA

Mulai hari ini, #siasatpru13 akan mula menampilkan bukti-bukti yang mengesahkan bahawa Pilihanraya Umum ke-13 dicemari dengan penipuan dan penyelewengan terancang yang berleluasa di seluruh negara. Setiap minggu, #siasatpru13 akan mengadakan 2-3 sidang media untuk membawa bukti ini kepada rakyat. Selain dari bukti-bukti yang ditunjukkan, #siasatpru13 juga akan membawa saksi-saksi terbabit untuk menampil memberikan keterangan. Penyelewengan yang paling berleluasa adalah kehadiran pengundi hantu yang berpunca dari daftar pengundi yang tidak bersih. Perkara ini membayangkan kelemahan dan mungkin keterlibatan dua badan yang bertanggungjawab, iaitu Suruhanjaya Pilihanraya dan Jabatan Pendaftaran Negara. Kehadiran pengundi hantu membawa impak yang besar yang meruntuhkan keyakinan rakyat kepada integrity keputusan PRU13. Apabila pengundi hantu wujud, segala keputusan – dari undi majoriti, peratusan keluar mengundi, pola pengundian mengikut saluran dan la