Langkau ke kandungan utama

Jingga 13 cabar Kak Jat ( lembu ) isytihar harta, perjelas cara bayaran bank


SHAH ALAM 9 Feb: Datuk Seri Shahrizat Jalil dicabar membuat perisytiharan harta ekoran pembelian dua unit kondominium mewah di Singapura oleh keluarga beliau, tegas NGO anti rasuah, Jingga 13.

Semalam, Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli mendedahkan kondominium berkenaan dibeli atas nama suami Shahrizat, Datuk Mohamad Salleh Ismail dan anak mereka, Wan Nur Shahinur Izran Mohamad Salleh.

Dua kondominum berharga RM34 juta di Marina Bay Suites itu dibiayai oleh United Overseas Bank Limited (UOB) dan Malayan Banking Berhad (Maybank).

“Anggaran berdasarkan kadar pinjaman semasa dan tempoh bayaran balik 25 tahun menunjukkan keluarga Datuk Seri Shahrizat perlu membayar RM173,000 bagi dua pembiayaan pinjaman.

“Beliau perlu menjelaskan bagaimana keluarganya mampu menanggung bayaran bulanan yang besar,” kata penyelaras Jingga 13, Fariz Musa ketika ditemui di perkarangan ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Selangor di Shah Alam pagi ini.

Laporan terhadap Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat itu dibuat DK Vicky, Setiausaha Biro Jejak Prihatin, satu sayap dalam Jingga 13.

Menurut Fariz, pemilikan itu disahkan Singapore Land Authority melalui satu pengeluaran surat hakmilik dan kedua-dua pembelian dibuat pada 27 Mei 2010.

“Kemudahan pembiayaan membeli dua kondominium berjumlah RM34,562,784 dipercayai diluluskan sebagai timbal balik kerana NFC dan syarikat berkaitan mempunyai deposit besar dalam bank berkenaan.

“Deposit tersebut adalah sebahagian dari dana RM250 juta yang diluluskan bagi tujuan operasi Pusat Fidlot Kebangsaan yang mencapai sasaran.

Sehubungan itu, Jingga 13 mendesak agar siasatan terperinci dan profesional dilakukan oleh SPRM.

“Sebelum ini Shahrizat sering mengelak dirinya dari dikaitkan dengan NFC. Alasannya – beliau hanya isteri kepada Pengerusi NFC.

“Penyelewengan dan pecah amanah RM250 juta adalah besar dan ia adalah wang rakyat. Kredibiliti SPRM sedang diperhatikan rakyat Malaysia,” tegas Fariz.... k/d

'UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’


™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

!!" MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH "!!
http://zulmamakpng.blogspot.com/
!!!.. LAWAN TETAP LAWAN...!!!!, SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!!!


Ulasan

Tanpa Nama berkata…
It's in reality a great and helpful piece of info. I'm happy
that you shаred this uѕeful infοгmatіon ωith us.
Pleasе stay us іnformed like this. Thаnκs for sharing.


Аlso vіsit mу ωeb site
... Bauchmuskeltraining
Tanpa Nama berkata…
Why visitorѕ still makе use of to rеad nеws
pаpегs when in thіs technological ωοгld the wholе thing іs presеnted on net?


Feel fгee to ѕuгf to my web site cellulite
Tanpa Nama berkata…
Hello! I just wish to offеr уou a hugе thumbs up fοr уour excellent informatіon
you've got right here on this post. I am coming back to your site for more soon.

Look at my web page: Www.Palkiajack.Com []
Tanpa Nama berkata…
Yesterdаy, while І was at work, my
siѕter stole my іρhοnе
anԁ tested tο see if it cаn surνive a
thirty foot drop, just so she cаn be а youtube ѕensation.
My apple іpad іs nоw bгoken anԁ shе has 83 views.
Ι know this is cοmpletely off tοpiс but I haԁ tо share it
ωith someonе!

My web blog - chatroulette :: com.uy ::
Tanpa Nama berkata…
Thanks fоr a marvеlous posting! I reallу enϳoyed
reading it, you are а great author.Ι will maκe cеrtain to bookmaгk your blog and
may сome baсk in the future. I want to encourage you cοntinue уour gгeat job,
have a nice аfternoon!

my blog :: BauchmuskelüBungen
Tanpa Nama berkata…
Hey І know this iѕ off topic but I was wondering if yоu knew
of any wiԁgets I сould add to my blog that automatically tωeet my nеwеѕt twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Also visit my blog post: Sixpack

Catatan popular daripada blog ini

Forum Jelajah 10 Kota: Anwar On Trial - In the Face of Injustice, 15/1 Jumaat, 8mlm @ Masyarakat Penyayang Penang

Kes Datuk Seri Anwar sekali lagi mencabar keadilan Institusi Kehakiman Negara kita. Walaupun, terdapat banyak bukti Saiful Bukhari Azlan tidak diliwat oleh doktor, DSAI masih dihadap ke makhamah. Sementara itu, kes Qazaf terhadap Saiful pula diperlewatkan. Adakah semua ini berunsurkan politik? Forum ini akan membincangkan kes DSAI 1998 dan implikasinya terhadap kes DSAI 2010. Forum Jelajah 10 Kota: Anwar On Trial - In the Face of Injustice. Tarikh: 15hb Januari, 2010 (Jumaat) Masa: 9mlm Tempat: Kompleks Masyarakat Penyayang Pulau Pinang, (Sebelah rumah Governor) Panelis: 1. YB Sim Tze Tzin (Setiausaha Politik DSAI) 2. YB Yusmadi Yusoff (Peguam) 3. Azmi Abdul Hamid (President Teras) Pengerusi: YB Jason Ong Khan Lee Dianjur oleh Biro Komunikasi Parti Keadilan Pulau Pinang bersama Anwar Ibrahim Club Percuma! Semua Dijemput. http://www.anwaribrahimclub. com/land/10kota/ Minta Sebarkan melalui Email, Blog, Facebook dan Twitter. Dear friends, Datuk Seri Anwar Ibrahim Sodomy Trial II

Banjir Kilat Di Sg Dua

Hujan yang turun dengan lebat pagi tadi telah menyebabkan beberapa kawasan di sekitar Pulau Pinang telah mengalami banjir kilat termasuk di Sg Dua berhampiran USM. Beberapa kenderaan juga telah ditengelami air yang telah naik secara mendadak dari limpahan air dari tasik USM Sebentar Lagi YB Raveen Adun Batu Uban dan YB Sim Adun Pantai Jerjak yang juga Ketua Cabang Keadilan Bayan Baru serta pegawai dari MPPP dan JPS akan melakukan lawatan ke kawasan yang terlibat.

KEJADIAN KAD PENGENALAN DIGUNAKAN OLEH PENGUNDI HANTU DI SELURUH MALAYSIA

Mulai hari ini, #siasatpru13 akan mula menampilkan bukti-bukti yang mengesahkan bahawa Pilihanraya Umum ke-13 dicemari dengan penipuan dan penyelewengan terancang yang berleluasa di seluruh negara. Setiap minggu, #siasatpru13 akan mengadakan 2-3 sidang media untuk membawa bukti ini kepada rakyat. Selain dari bukti-bukti yang ditunjukkan, #siasatpru13 juga akan membawa saksi-saksi terbabit untuk menampil memberikan keterangan. Penyelewengan yang paling berleluasa adalah kehadiran pengundi hantu yang berpunca dari daftar pengundi yang tidak bersih. Perkara ini membayangkan kelemahan dan mungkin keterlibatan dua badan yang bertanggungjawab, iaitu Suruhanjaya Pilihanraya dan Jabatan Pendaftaran Negara. Kehadiran pengundi hantu membawa impak yang besar yang meruntuhkan keyakinan rakyat kepada integrity keputusan PRU13. Apabila pengundi hantu wujud, segala keputusan – dari undi majoriti, peratusan keluar mengundi, pola pengundian mengikut saluran dan la